Toarpsalliansen

Referat

Referat: Sollebrunn/Stora Mellby - Toarpsalliansen

Sollebrunn/St Mellby - Toarpsalliansen A 0-3 (0-2)
Uppskruvade förväntningar efter senaste segern. Dessutom revansch att utkräva sen i våras. Idrottsplatsen Brynet bjöd på en jättefin gräsmatta om än något hal efter regnet. Regnet slutade dock till matchstart så det blev fint fotbollsväder.
En jämn inledning men efter några minuter börjar vi ta tag i matchen och trycker på. Efter 8' kommer Tea fri men fälls av målvakten precis utanför straffområdet. På Sandras efterföljande frispark räddar målvakten första läget men lämnar retur och Olivia kommer påpassligt och rakar in bollen till 1-0. Vi fortsätter att spela bra och skapar flera bra lägen men det dröjer fram till minut 30 innan nästa mål kommer. Hanna vinner boll högt upp till vänster, passar tillbaka till Elin S, som får på en fin ballongvolley. Bollen seglar in otagbart för målvakten fram till 2-0.
Sista 10-15 minuterna går vi ner oss lite och släpper in hemmalaget i matchen. SAIK/SMSK skapar några riktigt bra lägen, men med två högklassiga räddningar av Rebecka och lite tur, kan vi gå till pausvila i ledning, 2-0.
Andra halvlek inleder ganska jämnt. Men redan i 50:e minuten väggar sig Hanna och Mathilda fram på vänsterkanten, efter ett fint utkast av Rebecka. Hanna kommer ren snett från vänster och kan slå in 3-0-målet mellan benen på målvakten. Hemmalaget flyttar upp för att få till en reducering, men skapar inte mer än några halvchanser och känslan är att vi har bra kontroll på läget. Allt eftersom halvleken går tappar hemmalaget orken. Vi kan byta in friska spelare från bänken och är närmare att göra 4-0 än att SAIK/SMSK ska göra 3-1. Det blir dock inga fler mål utan slutresultatet skrivs till 3-0 för Toarpsalliansen.
Återigen en stabil insats med seger som belöning. Långa stunder är vi överlägsna och har lägen till fler mål. Det känns också väldigt stabilt bakåt och skönt att kunna hålla en målnolla. Chans till nya poäng redan på onsdag då Rävlanda gästar Målevi. Vi ses då!